Održana prva platforma liječnika u četvrtom valu pandemije

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, porasta broja novozaraženih i velikog broja hospitaliziranih, ponovo je pokrenuta online platforma za liječnike svih bolničkih COVID-19 odjela u Hrvatskoj.

Platforma je jučer, pod vodstvom pročelnika Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" doc. dr. sc. Marka Kutleše, dr. med., okupila više od 60 liječnika koji su razmijenili znanja i iskustva o načinima liječenja oboljelih od COVID-19. U tijeku je četvrti val pandemije, a uslijed pojave visoko zaraznog delta soja novog koronavirusa i slabe procijepljenosti građana, sve češće su na jedinicama intenzivnog liječenja mlađe osobe.

Platforma je održana u organizaciji Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu čija je Služba za telemedicinu prethodno telemedicinski povezala sve bolničke COVID-19 odjele u RH i tako kreirala platformu za stručne konzultacije zdravstvenim djelatnicima. Referentni centar je Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" čiji su stručnjaci na raspolaganju zdravstvenim djelatnicima iz ostalih bolnica za konzultacije i stručne rasprave s ciljem zajedničkog profesionalnog odgovora na pandemiju.

Iduća platforma liječnika održat će se u utorak, 2. studenoga 2021. u 14 sati na temu "Mehanička ventilacija".

Podijeli: