Održana međunarodna konferencija u okviru projekta NeurNet

Međunarodnu konferenciju koja se u okviru projekta INTERREG IPA-CBC HR-BA-ME182 NeurNet – Mreža za zbrinjavanje pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti održala u Vodicama od 8. do 9. travnja 2019. otvorila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM), a podršku ovom regionalnom projektu dao je i državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić, dipl. iur. koji je tom prigodom naglasio važnost prekograničnog povezivanja zdravstvenih kapaciteta i međunarodne suradnje. Na konferenciji je pročelnik Zavoda za neurologiju Kliničke bolnice Dubrava doc. dr. sc. Silvio Bašić, dr. med. okupljene upoznao s medicinskim ishodima NeurNet-a i njegovim prednostima, a pomoćnik ravnateljice HZHM-a Zoran Zorica, str. spec. ing. techn. inf. i Ida Hižak iz Kliničke bolnice Dubrava govorili su o ulozi EEG tehničara u video EEG monitoriranju te tehničkim rješenjima NeurNet sustava.

Cilj projekta Neurnet je poboljšanje kvalitete i dostupnosti usluga za pacijente s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovanom fazom Parkinsonove bolesti putem uspostavljanja mreže referentnog centra i bolnica povezanih modernim ICT tehnologijama koje će omogućiti maksimiziranje kapaciteta Kliničke bolnice Dubrava kao referentnog centara, kao i prijenos znanja i dobre prakse u zdravstvene ustanove korisnice projekta u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Ukupna vrijednost projekta je 865.767,09 eura, pri čemu hrvatska komponenta iznosi 362.850,40, dok je postotak nacionalnog financiranja u visini od 15 posto. Projekt se provodi u suradnji Federalnog ministarstva Bosne i Hercegovine kao vodećeg partnera te Ministarstva zdravstva Crne Gore i HZHM-a.

Organizator međunarodne konferencije u okviru projekta INTERREG IPA-CBC HR-BA-ME182 NeurNet – Mreža za zbrinjavanje pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovalom fazom Parkinsonove bolesti je HZHM.

Podijeli: