Održan webinar za djelatnike županijskih zavoda za hitnu medicinu

Za djelatnike županijskih zavoda za hitnu medicinu u ponedjeljak, 26. siječnja 2015., Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured Vlade Republike Hrvatske održao je webinar o korištenju besplatne tražilice pravnih propisa CADIAL. Jednosatna online edukacija svim sudionicima predstavila je mogućnosti i prednosti ovog alata za jednostavno i brzo pronalaženje zakonskih i podzakonskih akata Republike Hrvatske te s njima povezanih direktiva Europske Unije. Pored toga, sudionici webinara educirani su i o načinu pretraživanja ostalih podataka Ureda, poput međunarodnih ugovora, dokumenata i publikacija tijela javne vlasti, službenih glasila tijela lokalne samouprave te adresara i imenika.

Tražilicu pravnih propisa CADIAL na jednostavan način mogu koristiti pravnici, ali i svi pravni laici koji se u svom radu susreću ili traže pojedine propise, a prednost ovakve vrste edukacije je da sudionici mogu pratiti webinar za svojim kompjutorima, a predavačima istodobno postavljati eventualna pitanja.

Idući webinar održat će se 24. veljače 2014. od 13 do 14 sati, a svi zainteresirani djelatnici županijskih Zavoda koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati prethodnom, mogu se prijaviti na adresu izobrazba@digured.hr najkasnije dan prije edukacije, nakon čega će im Digitalni informacijsko-dokumentacijski ured proslijediti daljnje upute o sudjelovanju.

Podijeli: