Održan online sastanak ravnatelja zavoda za hitnu medicinu s predstavnicima HZHM-a

Ravnatelje županijskih zavoda za hitnu medicinu danas je na online sastanku okupila ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. sa suradnicima.

Glavna tema sastanka bio je Program cjeloživotnog stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika, odnosno eUsavršavanje za koji je HZHM iz Europskog socijalnog fonda osigurao gotovo pet milijuna kuna bespovratnih sredstva. Njime će se telemedicinski povezati 21 županijski zavod za hitnu medicinu s HZHM-om, a u naredne dvije godine održat će se ukupno 80 edukacija na 20 tema vezanih za djelokrug rada liječnika te medicinskih sestra i tehničara izvanbolničke hitne medicinske službe (HMS), istaknula je na sastanku voditeljica Službe za projekte, razvoj i zdravstvene tehnologije HZHM-a Maja Dragosavac, dipl. pol. te predstavila plan provedbenih aktivnosti programa koje uključuju i angažman županijskih zavoda.

U sklopu redovnog dijaloga između predstavnika HZHM-a i čelnika županijskih zavoda za hitnu medicinu razgovaralo se i o drugim aktualnostima u njihovu radu, a bilo je riječi i o obilježavanju Nacionalnog dana HMS-a. Dogovoreno je da će se i ove godine, zbog pandemije bolesti COVID-19, središnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a održati u digitalnom izdanju.

Podijeli: