Održan online sastanak ravnatelja zavoda za hitnu medicinu s predstavnicima HZHM-a

Na inicijativu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) danas je održan online sastanak saborske zastupnice i ravnateljice HZHM-a prim. mr. Maje Grba-Bujević, dr. med. i njezinih suradnika s ravnateljima županijskih zavoda za hitnu medicinu i Grada Zagreba.

U svjetlu nedavnog pada fiksne i mobilne mreže jednog od nacionalnih telekomunikacijskih operatora, na sastanku se raspravljao o protokolima rada medicinskih prijavno-dojavnih jedinica te zaprimanju hitnih poziva na broj 194. Poseban naglasak stavljen je na aktivnosti i obaveze sustava izvanbolničke hitne medicinske službe u odgovoru na globalnu pandemiju izazvanu novim koronavirusom, a istaknuto je i da je osigurana dovoljna količina zaštitne opreme nužne za učinkovito pružanje hitne medicinske skrbi. Također, primarius Grba-Bujević predstavila je model po kojem će se tijekom pandemije nastaviti održavati edukacije u sklopu europskog projekta HZHM-a Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine. 

U okviru redovitog dijaloga između predstavnika HZHM-a i čelnika županijskih zavoda za hitnu medicinu razgovaralo se i o drugim aktualnostima u njihovu radu, a izraženo je i uzajamno zadovoljstvo ovakvom suradnjom budući da je upravo kvalitetna suradnja presudna za nesmetano funkcioniranje hitne medicinske službe.

Podijeli: