Održan 4. kongres hitne medicine za studente i mlade liječnike

Pomoćnik ravnateljice za sestrinstvo Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Damir Važanić, mag. med. techn. prisustvovao je svečanom otvorenju 4. kongresa hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem koji se proteklog vikenda održao u Rijeci u organizaciji studentske udruge Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci (FOSS MedRi), a u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije, Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci i Kliničkim bolničkim centrom Rijeka.

Kongres je bio namijenjen studentima medicine, ali i studentima biomedicinskih područja, kao i liječnicima, specijalizantima hitne medicine i ostalim specijalizantima, specijalistima hitne medicine i ostalim specijalistima kako bi se dodatno educirali, razmijenili ideje te znanja i vještine s ciljem unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi na bolničkoj i izvanbolničkoj razini. Okupio je ukupno 120 sudionika koji su stekli znanja i vještine za buduću karijeru. Pri sastavljanju programa i odabiru tema, organizatori su se i ove godine rukovodili povratnim informacijama sudionika protekla tri kongresa, kao i idejama do kojih su došli kroz razgovor s kolegama te, naravno, savjetima stručnjaka iz Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije i KBC-a Rijeka. Tako su ove godine u program ušle radionice endotrahealna intubacija, prikaz kliničkih scenarija, defibrilacija, vaskularni pristup, FAST ultrazvuk i pedijatarski BLS.

Uz Važanića, svečanom otvorenju kongresa nazočili su rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Tomislav Rukavina, zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka prof.dr.sc. Lidija Bilić-Zulle, predsjednik Skupštine HLK doc. dr. sc. Goran Hauser i pomoćnica ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije Senka Štrbo, dr. med. te pročelnica Odjela za zdravstvo Primorsko-goranske županije izv. prof. dr. sc. Đulija Malatestinić.

Podijeli: