Obnovljena ispostava Trogir Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije

Rekonstruirani objekt ispostave Trogir Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije otvorio je u četvrtak, 5. travnja 2018., splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, a prigodnoj svečanosti otvorenja prisustvovala je pomoćnica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Branka Tomljanović, dr. med., gradonačelnik Trogira Ante Bilić i ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Leo Luetić, dr. med.

U gradnju i uređenje objekta velikog 140 četvornih metara  Županija je utrošila oko milijun kuna te oko 200 tisuća kuna u opremanje objekta. Ravnatelj županijskog Zavoda istaknuo je kako trogirska ispostava ima pet timova hitne medicine i tri tima sanitetskog prijevoza koji godišnje zbrinu oko 7.500 pacijenata, a sada su dobili lijep i reprezentativan objekt kakav Trogir i zaslužuje.

„Vesele me ovakvi objekti, a to moramo postići u svim ispostavama hitne medicine u cijeloj županiji, jer ne možemo uvijek sve očekivati od resornih ministarstava i države. I mi na lokalnim razinama od općina, gradova i županija upravljamo javnim novcem, stoga je naša dužnost pomoći građanima u korištenju javnih prostora, a hitna uistinu jest javni prostor koji treba biti primjeren i adekvatan“, rekao je ovom prigodom župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban te dodao kako je Trogir sad spreman za turističku sezonu i u zdravstvenom segmentu. Svoje zadovoljstvo nije krio ni trogirski gradonačelnik Ante Bilić, poručivši da će tom rekonstrukcijom biti zadovoljni ne samo Trogirani i mještani okolnih općina, već i mnogi turisti koji će imati bolju medicinsku uslugu.

 
Podijeli: