Objavljen osmi broj časopisa Hitna medicinska služba

Hrvatski zavod za hitnu medicinu objavio je osmi broj časopisa Hitna medicinska služba, a njegova redakcija ponovo se pobrinula da obuhvati većinu novosti i zanimljivosti s područja hitne medicine u Hrvatskoj.

U fokusu ovog izdanja je središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe koje se održalo u Karlovcu 24. i 25. travnja 2017. Novi broj donosi i razgovor s prvom specijalisticom hitne medicine nakon završenog petogodišnjeg programa specijalizacije - Dijanom Osman, dr. med., inače djelatnicom Objedinjenog hitnog bolničkog prijema Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, koja nam je otkrila zašto je hitna medicina njezina ljubav i strast. Također, tu je i intervju s mladim liječnikom Stipom Ivančićem koji je, u trenutku kada liječnici masovno napuštaju Hrvatsku, iz Ontarija došao u Novi Marof te kratki razgovor s povratnicima iz inozemstva, medicinskim tehničarima Markom Hrešćom i Sandrom Bratišćakom, koji su sada dio tima hitne medicinske službe novootvorene ispostave Mursko Središće. Njihove priče svakako su vrijedne pažnje, a pročitajte ih u rubrici Ljudi.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu dostavit će časopis svim županijskim zavodima za hitnu medicinu te objedinjenim hitnim bolničkim prijemima. Podsjećamo da časopis možete preuzeti i u PDF formatu ovdje te da nam se, ako želite sudjelovati u izradi časopisa, slobodno javite na mail: hms@hzhm.hr.

Podijeli: