Objavljen drugi broj časopisa „Hitna medicinska služba“

Hrvatski zavod za hitnu medicinu objavio je drugi broj časopisa Hitna medicinska služba čiji je fokus usmjeren na 2. kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem kao i na niz drugih novosti iz područja hitne medicine.

Uz razgovor s organizatorima Kongresa koji će se od 24. do 26. travnja 2014. održati u Starigrad Paklenici dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibardom, dr. med. i Damirom Važanićem, mag. med. techn., u ovom broju pročitajte i kako se doc. prim. dr. sc. Dubravko Huljev , dr. med. snašao na čelu Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba te koji su njegovi planovi i očekivanja u daljnjem radu.

Razgovarali smo i s prim. Slavkom Lovasićem, dr. med. koji nam je otkrio kako će provoditi svoje umirovljeničke dane nakon što je napustio mjesto ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, ali i odakle mu, tijekom duge liječničke karijere, toliko entuzijazma, motivacije i znanja za zabrinjavanjem pacijenata.

Posjetili smo i Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje čiji su djelatnici prošli edukaciju o osnovnim mjerama održavanja života odraslih s iznenadnim srčanim zastojem uz uporabu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD-a) te saznali što misle o edukaciji i koliko je program javno dostupne rane defibrilacije „Pokreni srce-spasi život“ koristan njima i njihovim posjetiteljima.

Nadamo se će vam teme obrađene u drugom broju časopisa Hitna medicinska služba biti zanimljive. Časopis možete preuzeti, potpuno besplatno, u PDF formatu na našoj Internet stranici: http://www.hzhm.hr/casopishms/.

 
Podijeli: