Objavljen deseti broj časopisa Hitna medicinska služba

Hrvatski zavod za hitnu medicinu (HZHM) objavio je jubilarni, deseti broj časopisa Hitna medicinska služba koji je pokrenut u lipnju 2013. sa željom da postane mjesto razmjene spoznaja i iskustava s područja hitne medicine između zdravstvenih djelatnika koji sudjeluju u pružanju hitne medicinske skrbi, ali i izvor novih ideja te poticaj mladim osobama da se zainteresiraju za ovaj plemeniti posao. Povodom ovog malog jubileja, redakcija časopisa zahvaljuje svima koji su sudjelujući u pripremi i izradi časopisa dali komadić sebe u ovih deset brojeva.

U jubilarnom broju donosimo vam presjek događanja s područja hitne medicine u proteklih šest mjeseci, među kojima svakako treba naglasiti da je HZHM osigurao gotovo deset milijuna kuna bespovratnih sredstava za projekt Kontinuirano stručno osposobljavanje radnika u djelatnosti hitne medicine koji se provodi u okviru europskog Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014.-2020. Fokus stavljamo i na središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) koje se ove godine održalo u Šibeniku. Donosimo i razgovor s ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Draganom Lozančićem, dipl. ing. te intervju s voditeljem Simulacijskog centra Zdravstvenog doma Ljubljana Urošem Zafošnikom, dipl. zn., mag. soc. Voditeljica Centra za kontrolu otrovanja Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada mr. sc. Rajka Turk, mag. pharm. ispričala nam je sve o najnovijem priručniku HZHM-a - Smjernice za postupanje izvanbolničkog i bolničkog HMS-a u slučaju nesreća s kemikalijama. U našim stalnim rubrikama, Karijere i Ljudi, upoznajte temperamentnu voditeljicu ispostave Solin Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Jelenu Aranzu, dr. med. i nezaustavljivu medicinsku sestru Martinu Bezek iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

HZHM će dostaviti časopis svim županijskim zavodima za hitnu medicinu te objedinjenim hitnim bolničkim prijemima. Podsjećamo da časopis možete preuzeti i u PDF formatu ovdje te da nam se, ako želite sudjelovati u izradi časopisa, slobodno javite na mail: hms@hzhm.hr.

 
Podijeli: