Nacionalni dan HMS-a obilježen u Slavonskom Brodu

Prezentacijom medicinskog vozila za velike nesreće u Slavonskom Brodu, Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije prigodno je obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe (HMS). Na promociji vozila bila je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja je tom prigodom pohvalila rad brodsko-posavskog Zavoda za hitnu medicinu i još jednom svim hitnjacima čestitala njihov dan.

Također, primarius Grba-Bujević istaknula je kako je posljednjih godina došlo do porasta mogućnosti velikih nesreća te nažalost i opasnosti od terorizma, zbog čega se pokazalo izrazito važnim dobro opremiti djelatnike HMS-a, ali i kontinuirano provoditi edukacije medicinskog zbrinjavanja kako bi se kvalitetno, pravilno i efikasno odgovorilo na složene krizne situacije te saniralo njihove posljedice. Navela je i da je iznimno zadovoljna suradnjom sa Zavodom za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije i Općom bolnicom „Dr. Josip Benčević“ gdje se zadnjih pet godina održava tečaj Medicinskog odgovora na masovne nesreće – Cro MRMI.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. ovom je prigodom, u pratnji ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije Branka Godića, dipl. oec., posjetila i ispostavu Lužani gdje je s tamošnjim timom T2 HMS-a razgovarala o mjerama i aktivnostima koje je potrebno poduzeti kako bi se unaprijedila kvaliteta pružanja hitne medicinske skrbi na tom području.

 
Podijeli: