Na Danima otvorenih vrata predsjednice RH sudjelovali djelatnici HMS-a

Povodom Dana otvorenih vrata „Službe za spašavanje – uvijek uz nas kad je najteže“, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je djelatnike hitne medicinske službe (HMS) iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te zavoda za hitnu medicinu Karlovačke i Zagrebačke županije. Tom prigodom predsjednica RH uputila im je zahvalu na svakodnevnoj pomoći koji pružaju ljudima te je istaknula kako su oni posebno vrijedna skupina ljudi koja svaki dan uz velike napore i osobni rizik spašava ljude i imovinu u raznim nesrećama.

„Dostupni smo svim potrebitima 24 sata dnevno 365 dana u godini, a kako bi bili što efikasniji puno ulažemo u ljudske resurse“, izjavila je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja je sa suradnicima predsjednici prezentirala djelokrug rada i opremu HMS-a. Uz djelatnike HMS-a, na Danu otvorenih vrata bili su i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatskog Crvenog križa i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te četiristotinjak građana, najvećim djelom mladih i djece koji su imali priliku upoznati se s radom tih službi.

„Kada se dogodi nesreća, prvo pomislimo na vatrogasce, bolničare i liječnike, spasitelje iz HGSS-a, pa je primjereno da ih se sjetimo i u trenucima kada nam njihova pomoć, srećom, nije potrebna“, naglasila je predsjednica Grabar-Kitarović te dodala kako je upravo zahvaljujući njihovim naporima prošlogodišnji neuobičajeno velik broj prirodnih nepogoda, poput požara i poplava, protekao bez ljudskih žrtava. „To pokazuje njihovu važnost za naše cjelokupno društvo, za osjećaj da živimo u sigurnosti“, zaključila je predsjednica RH.

 
Podijeli: