Mostarskoj bolnici uručena oprema u sklopu projekta NeurNet

Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar uručene su u petak, 6. rujna 2019., radne stanice nabavljene u sklopu IPA projekta NeurNet – Mreža za zbrinjavanje pacijenata s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovanom fazom Parkinsonove bolesti. Svečanoj primopredaji opreme prisustvovali su ministar Federalnog ministarstva zdravstva doc. dr. Vjekoslav Mandić, dr. med., pomoćnik ministra Ministarstva zdravlja Crne Gore dr. Miro Knežević, predstavnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Dragosavac, dipl. pol. i Kristijan Vranjković, str. spec. ing. inf. teh. te ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić, dr. med.

Sveučilišna klinička bolnica Mostar jedna je od zdravstvenih ustanova uključenih u navedeni projekt kojem je cilj uspostavom mreže referentnih centara i bolnica unaprijediti kvalitetu i dostupnost usluga za pacijente s farmakorezistentnom epilepsijom i uznapredovanom fazom Parkinsonove bolesti. U Projekt je uključeno ukupno 10 bolnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore koje će se umrežiti sa Zavodom za neurologiju Kliničke bolnice Dubrava kao referentnim centrom. Uz pomoć moderne ICT tehnologije omogućit će se audiovizualna komunikacija, konzultacija, postavljanje točnih dijagnoza te prijenos medicinskih podataka između bolnica i referentnog centra.

Projekt NeurNet provodi se u suradnji Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine kao vodećeg partnera te Ministarstva zdravlja Crne Gore i Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Ukupna vrijednost projekta je 865.767,09 eura, a hrvatska komponenta iznosi 362.850,40 eura, pri čemu svaki partner sudjeluje u sufinanciranju s ukupno po 15 posto vlastitih sredstava.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu, kao hrvatski partner u Projektu, zadužen je za provedbu projektnih aktivnosti nabavke kompatibilnih uređaja u sve tri zemlje sudionice Projekta.

Podijeli: