Moldavska delegacija posjetila HZHM

Predstavnice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM), dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr. med. i Maja Dragosavac, dipl. pol., danas su u prostorijama Zavoda ugostile delegaciju iz Republike Moldavije. U suradnji sa Svjetskom Bankom, moldavska delegacija je u službenom posjetu Ministarstvu zdravlja Republike Hrvatske kako bi se pobliže upoznala sa zdravstvenim sustavom RH.

Moderan i jedinstven sustav hitne medicine na području RH uspostavljen je kroz uspješno implementiran Projekt unapređenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu. Predstavnici moldavske delegacije sa zanimanjem su pratili izlaganje predstavnica HZHM-a te su imali niz pitanja vezanih za organizaciju sustava hitne medicine u RH.

Osim HZHM, delegacija Republike Moldavije posjetila je Agenciju za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, Dječju bolnicu Srebrnjak, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Dom zdravlja Zagreb, Klinički bolnički centar Zagreb i Opću bolnicu Karlovac.

Podijeli: