Inicijativa One Croatia donirala vozilo Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije

Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije bogatiji je za još jedno vozilo hitne medicinske službe. Vozilo je za Ispostavu Petrinja doniralo Udruženje hrvatsko-američkih profesionalaca (Association of Croatian American Professionals) u suradnji s 28 udruženja Hrvata širom svijeta, a okupljenih u inicijativu One Croatia, dok ga je preuzeo ravnatelj županijskog Zavoda Tomislav Fabijanić, dr. med.

"Ovo, novo vozilo svakako će doprinijeti poboljšanju kvalitete rada hitne medicinske službe na potresom pogođenom području", rekla je tom prigodom ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. koja je s pomoćnikom za pravne poslove Lukom Pejčićem, dipl. iur. prisustvovala primopredaji vozila.

Donirano vozilo marke Volkswagen Crafter opremljeno je najsuvremenijom opremom sukladno Standardu vozila i vanjskog izgleda vozila za obavljanje djelatnosti izvanbolničke hitne medicine.

Udruženje hrvatsko-američkih stručnjaka međunarodna je mreža od preko 2000 profesionalaca koja obuhvaća sve industrije i akademske zajednice. Od 2014. ova neprofitna organizacija nastoji povezati hrvatsko-američke profesionalce iz SAD-a i cijelog svijeta na razmjenu ideja i sudjelovanje u poslovnoj suradnji.

 

Podijeli: