In memoriam: Predrag Vuletić (1966 – 2017)

Jučer, u nedjelju, 12. studenog 2017., tiho nas je napustio dragi kolega i prijatelj Predrag Vuletić. Skroman i nenametljiv, Predrag Vuletić cijeli je život proveo u Karlovcu iz kojeg je, nažalost, otišao prerano - u 51. godini života.

Rođen 11. travnja 1966., srednju medicinsku školu završio je 1984. godine u Karlovcu. Nakon što je položio završni ispit OOUR-a Bolničko dispanzerske djelatnosti, zaposlio se u karlovačkom Medicinskom centru „Dr. Dragomir Drakulić Puba“ u tadašnjoj Hitnoj medicinskoj pomoći. Bilo je to davne 1988. godine. Od tada pa sve do svojih posljednjih dana, ukupno 29 dugih godina, uključujući i dvije za vrijeme Domovinskog rata, Predrag Vuletić radio je u hitnoj medicinskoj službi. Pridružujući se mnogima koji ga se ovih dana s pijetetom sjećaju, želimo prije svega istaknuti njegov izvanredan doprinos razvoju i napretku hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj. Kolega Vuletić je, zajedno s timom autora, uložio svoje veliko znanje i iskustvo u izradu Hrvatskog indeksa prijema hitnog poziva za medicinsku prijavno-dojavnu jedinicu, koji medicinskim dispečerima predstavlja smjernice za rad koje im omogućuju ispravno i dosljedno dodjeljivanje prioriteta svakom dolaznom hitnom medicinskom pozivu. Također, kao nacionalni instruktor za edukaciju dispečera medicinske prijavno-dojavne jedinice te za edukaciju radnika izvanbolničke hitne medicinske službe koji rade u timu na terenu, Predrag Vuletić je nesebičnim i profesionalnim pristupom svakom tečaju pomogao brojnim hitnjacima da stasaju u cjelovite i autentične profesionalce. Ne treba zaboraviti ni njegov svakodnevni rad. Posljednjih sedam godina, radio je kao medicinski dispečer u Medicinskoj prijavno-dojavnoj jedinici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Na području Karlovačke županije vjerojatno nema kuće u kojoj Predrag Vuletić putem telefonske veze nije bio prva karika u lancu uspješnog zbrinjavanja hitnog pacijenta. Na svemu tome velika mu hvala. Pronađimo stoga inspiraciju u sitnicama koje nam je Predrag Vuletić ostavio, a koje zrcale svu ljepotu njegova postojanja.

Cijelom kolektivu Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, Hrvatski zavod za hitnu medicinu ovim putem izražava iskrenu sućut.

Sahrana Predraga Vuletića, med. teh. održat će se u utorak, 14. studenog 2017., u 13 sati na karlovačkom groblju Jamadol, dok će se komemoracija održati u srijedu, 15. studenog 2017., u 14 sati u prostorijama Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, Ulica Vladka Mačeka 48, u Karlovcu.

Podijeli: