HZHM podržao 1. simpozij u Tomislavgradu

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) i Općine Tomislavgrad, danas je u Tomislavgradu započeo 1. simpozij Doma zdravlja Tomislavgrad i Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine fokusiran na postupke zbrinjavanja hitnih pacijenata.

Teme iz hitnjačke svakodnevice velikom broju okupljenih sudionika približili su i predstavnici HZHM-a, ravnateljica prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med., njezina zamjenica dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr. med. i pomoćnik ravnateljice za sestrinstvo te ujedno predsjednik Hrvatskog sestrinskog društva hitne medicine Damir Važanić, mag. med. techn. Smjernice u reanimaciji danas je predstavila dr. sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, dr. med., a Damir Važanić, mag. med. techn. održao je radionicu Osnove EKG-a. O pristupu bolesniku s traumom sutra će na simpoziju govoriti prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med.

Zamišljen kao platforma za razmjenu različitih znanja, iskustava, ideja i tehnologija s ciljem unapređenja kvalitete pružanja hitne medicinske skrbi na izvanbolničkoj i bolničkoj razini, dvodnevni simpozij okupio je preko 270 sudionika s područja Bosne i Hercegovine. Riječ je pretežno o djelatnicima hitne medicinske službe, a pridružili su im se i ostali zdravstveni djelatnici koji u svom radu sudjeluju u zbrinjavanju hitnih pacijenata.

Podijeli: