Hrvatske prometnice spremne za turističku sezonu

„Tijekom ove turističke sezone timovi hitne medicinske službe (HMS) bit će na izravnoj vezi sa službama i kooperantima za održavanje cesta, što je jedna inovativnost koja će svakako doprinijeti kvalitetnijem zbrinjavanju hitnih pacijenata na hrvatskim prometnicama“, izjavila je za emisiju Konvoj Drugog programa Hrvatskoga radija ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. nakon sastanka koji su danas u Ogulinu organizirali predstavnici Hrvatskih autocesta – Održavanja i naplate cestarina d.o.o.

Ususret turističkoj sezoni, koja je službeno započela 9. lipnja 2017., u Tehničkoj jedinici održavanja Ogulin održan je redoviti koordinacijski sastanak predstavnika Službe za inspekciju prometa, Odjela za preventivu cestovnog prometa MUP-a, Hrvatskih autocesta, Hrvatskih cesta, Hrvatskog autokluba te Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu. Na sastanku su dogovorene konkretne aktivnosti i zaduženja svih sudionika u realizaciji još jedne sigurne turističke sezone za sve korisnike hrvatskih prometnica.

Prema podacima Hrvatskih autocesta ukupno 15 milijuna vozila registrirano je na hrvatskim prometnicama tijekom prošle turističke sezone, a ove se godine očekuju slične brojke. Pojačan intenzitet prometa na većini prometnica prema moru iziskuje dodatne napore pri organizaciji HMS-a, pa će, u odnosu na prošlu godinu, ove godine na državnim cestama i autocestama dežurati 20 timova HMS-a. „Mi se takmičimo s vremenom i veoma nam je važno da na intervenciju izađemo što brže kako bi oboljeli ili ozlijeđeni preživjeli, odnosno kako bi smanjili invalidnost“, rekla je primarius Grba-Bujević urednici emisije Konvoj Dubravki Družinec-Ricijaš koja se uživo emitirala iz Ogulina.

 
Podijeli: