e-Usavršavanje: Terapijski algoritmi kod bolesnika s kroničnim upalnim bolestima crijeva

"Usprkos napretku u liječenju, bolesnici s kroničnim upalnim bolestima crijeva poput Crohnove bolesti i ulceroznog kolitisa i dalje predstavljaju izazov u svakodnevnoj kliničkoj praksi", istaknuo je u predavanju održanom u utorak, 17. studenog 2020., u okviru osnovnog Programa e-Usavršavanja doc. dr. sc. Marko Brinar, dr. med. iz Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb.

Kako racionalno primjenjivati različite terapijske modalitete, naročito aminosalicilate, ovim predavanjem imali su priliku saznati djelatnici iz bolnica u Virovitici, Našicama, Ogulinu, Koprivnici, Sisku, Bjelovaru, Karlovcu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Kninu, Požegi, Čakovcu, Vinkovcima i Pakracu. Zahvaljujući videokonferencijskom sustavu svi sudionici mogli su u realnom vremenu pratiti predavanje i komunicirati s doc. dr. sc. Markom Brinarom, dr. med. te pregledati sadržaj predavanja.

Program e-Usavršavanje provodi Hrvatski zavod za hitnu medicinu s ciljem razvoja i jačanja ljudskih potencijala na svim razinama zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj. Njime je zdravstvenim djelatnicima na otocima te u ruralnim i teško dostupnim područjima znatno olakšan pristup profesionalnim sadržajima.

Podijeli: