e-Usavršavanje: Gastroprotekcija

U sklopu osnovnog Programa e-Usavršavanja Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu danas je održano prvo od dva najavljena predavanja prim. dr. sc. Hrvoja Ivekovića, dr. med. iz Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb o rizicima oštećenja gornjeg dijela probavne cijevi uzrokovanim primjenom nesteroidnih antireumatika.

Zahvaljujući uporabi videokonferencijskog sustava HZHM-a, primarius Iveković je zdravstvenim djelatnicima iz Duge Rese, Metkovića i Ozlja te s otoka Brača, Cresa, Lastova, Mljeta, Malog Lošinja i Raba predstavio i vodeću gastroprotektivnu strategiju za učinkovito sprječavanje tih rizika. Predavanje su djelatnici mogli pratiti u realnom vremenu uz istovremenu međusobnu audiovizualnu komunikaciju i pregled sadržaja.

Hrvatski zavod za hitnu medicinu provodi Program e-Usavršavanje s ciljem razvoja i jačanja ljudskih potencijala na svim razinama zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj. Njime je znatno olakšan pristup profesionalnim sadržajima zdravstvenim radnicima na otocima te u ruralnim i teško dostupnim područjima.

Podijeli: