Djelatnici izvanbolničke hitne medicinske službe u Zadru na edukaciji

U Zadru je od 21. do 23. ožujka 2013. održana edukacija djelatnika izvanbolničke hitne medicinske službe koja je okupila 30 liječnika te medicinskih sestara i tehničara iz Dubrovačko-neretvanske, Ličko-senjske, Karlovačke, Istarske i Šibensko-kninske županije.

Ova edukacija dio je uspješne reorganizacije hitne medicinske službe koju, u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu, provodi Hrvatski zavod za hitnu medicinu. Uz teorijska znanja, sudionici su nova znanja i vještine usvajali i na radionicama koje su provodili vrsni stručnjaci poput voditeljice treninga Gordane Antić-Šego, dr. med. Edukacija osigurava standardiziran način provođenja hitnih medicinskih postupaka na području cijele Hrvatske, a završila se pismenom i praktičnom provjerom znanja polaznika.

Standardizirani postupci u hitnoj službi još su jedan korak prema unaprjeđenju pružanja kvalitetne hitne medicinske skrbi, a sudionici edukacija mogu ih pronaći u, za njih besplatnim, izdanjima Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu - knjizi Smjernice za rad izvanbolničke hitne medicinske službe, priručniku Temeljni hitni medicinski postupci i DVD -u Hitni medicinski postupci u izvanbolničkim uvjetima.

 
Podijeli: