Djelatnici hitne medicinske službe među prvima se cijepili protiv bolesti COVID-19

Diljem Hrvatske danas je počelo cijepljenje protiv bolesti COVID-19, a među prvima su se cijepili djelatnici bolničke i izvanbolničke hitne medicinske službe koji su proteklih deset mjeseci na prvoj liniji obrane od pandemije izazvane novim koronavirusom.

U prvoj fazi cijepljenja za Vukovarsko-srijemsku županiju osigurano je 395 doza cjepiva, a cjepivo su prvi primili djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu. "Od toga broja, 55 cjepiva je namijenjeno za djelatnike zdravstvenih ustanova i djelatnike Zavoda za javno zdravstvo koji direktno rade s pacijentima oboljelim od koronavirusa, dok će se preostalih 340 doza cjepiva iskoristiti za cijepljenje korisnika u domovima za starije i nemoćne osobe, kao i obiteljskim domovima", izjavio je tom prigodom ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Mato Matić.

Početak cijepljenja u najistočnijoj županiji podržali su ministar obrane Mario Banožić, župan Božo Galić i ravnateljica vukovarsko-srijemskog Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić. Ministar Banožić apelirao je na građane da se cijepe protiv bolesti COVID-19 te istaknuo kako nam je sada najpotrebnija disciplina koja kaže da moramo slušati struku i provjerene izvore te se držati mjera do onog trenutka dok se ne stvori kolektivni imunitet. Župan Vukovarsko-srijemske županije naglasio je da će se cijepiti čim na njega dođe red te dodao: "Činjenica je da ovaj virus ne možemo pobijediti bez struke i znanosti, a struka je rekla svoje i ja vjerujem struci kao i da je ovo konačna pobjeda nad ovim opasnim virusom."

Podijeli: