Djelatnici budućeg odjela hitne medicine OB Ogulin obnovili znanja

U Općoj bolnici Ogulin održana je dvodnevna radionica obnove znanja za sve zdravstvene djelatnike koji će raditi u novouređenom odjelu za hitnu medicinu, a čije je otvorenje planirano krajem mjeseca listopada ove godine. Obnova znanja djelatnika, kao i samo objedinjavanje i opremanje hitnog prijema, provodi se u okviru Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe i investicijskog planiranja u zdravstvu.

Iako su budući djelatnici već prošli edukaciju Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM-a) Trijaža u odjelu hitne medicine, postupke nužne za rad u bolničkoj hitnoj službi ponovili su još jednom kao „svojevrsnu generalnu probu pred početak rada“ izjavila je ravnateljica HZHM-a prim. mr. Maja Grba Bujević, dr. med. Proces trijaže, upozorila je ravnateljica HZHM-a, „mora savladati svaki djelatnik odjela hitne medicine budući da se trijažom osigurava ispravna i pravodobna procjena svih pacijenata te određuje redoslijed njihova zbrinjavanja“. Kroz dva dana polaznici su sudjelovali na interaktivnim radionicama kao što su: Održavanje dišnih putova, Temeljni postupci oživljavanja, Sigurna defibrilacija i Napredni postupci održavanja života.

Odjel hitne medicine jedinstveno je ulazno mjesto u bolnici za sve hitne pacijente koji im osigurava dostupnost hitne medicinske skrbi 24 sata dnevno sedam dana u tjednu i ima mogućnost zbrinjavanja svih vrsta hitnih medicinskih slučajeva u svim dobnim skupinama. U sklopu odjela nalazit će se trijaža, moderna dijagnostika, reanimacijska sala, hitna operacijska sala te uređen i opremljen prostor za smještaj i nadzor akutnih pacijenata s modernom opremom koja jamči veću sigurnost i precizniju dijagnostiku.

Podijeli: